top of page

HISTORY

Stedelijk geweld, oorlog, corruptie, armoede, racisme, ongelijkheid, verslaving, depressie en andere psychologische veldslagen raken ons en onze manier van leven, direct of indirect. Hun muziek en woorden zijn in zekere zin geïnspireerd door deze strijd, maar benadrukken ook het ongelofelijke menselijke vermogen om te vechten, te leren, te groeien en te overwinnen.

 

De huidige incarnatie van SEITA is: oprichter Michel Gambini (zang / gitaar), Pablo Minoli (gitaar),

Diego Gomez (Base) en Damian Lopez (Drums).

 

In de loop der jaren heeft de band een merk van "in your face" thrash / death metal ontwikkeld en gemaakt, geïnspireerd door de vormende jaren van bands in deze genres. Hun belangrijkste focus was toen om goede nummers te schrijven die een indicatie waren van hun tijd, maar die vandaag nog steeds relevant zijn. Seita is doorgegaan in deze traditie. Geen oppervlakkige weergaven van technische bekwaamheid of vage trendverwachtingen voor deze heren. Ze dragen met zich mee, een verzameling van sonische "bagage", geboren uit jarenlange toewijding en ervaring in de live muziekscene, variërend van metal tot blues, jazz, rock en latin grooves.

 

SEITA blijft trouw aan hun metal roots, ondanks zijn eclectische muzikale erfenis, en is helemaal niet van plan om hun sound te compromitteren door alleen nieuwe elementen te introduceren om zich te onderscheiden van de pack. In plaats daarvan behouden ze een diepgaande en oprechte connectie met deze muzikale invloeden en smaken: het resultaat hiervan is te horen op hun nog te verschijnen tweede volledige album, MALEDICTUS MUNDI. Gevormd vanuit de culturele smeltkroes van de Nederlandse stad Amsterdam in 2007, heeft SEITA sindsdien een EP uitgebracht (Imprint Forever 2008 / self-released) en een volledig album (Asymmetric Warfare 2012 / Cmm-Saol) en heeft Geen tijd om tussendoor in te ademen als het gaat om het spelen van live shows: van de kleinste, grungiest rockclubs tot grote festivals in Europa en daarbuiten zijn ze tot nu toe op 3 verschillende continenten geweest.

 

Integriteit ten opzichte van de muziek en eerlijkheid in hun boodschap, gekoppeld aan een ouderwetse aanpak van hard werken, SEITA bewijst, na een optreden, dat ze een opkomende kracht zijn om rekening mee te houden.

Overleven kan een lelijke, stenige en pijnlijk onthullende uiting zijn van onze ware aard. De alledaagse kantoormedewerker kan de volgende seriemoordenaar van de maatschappij worden, wanneer zijn leven tegen een muur is geduwd en uiteindelijk overleven de enige uitweg is.

 

Pijn in het aangezicht van de strijd. Dat is wat de muziek, de boodschap en de meningen van dit vierdelige metal-manifest heeft vervalst. Hun persoonlijke ervaringen in hun thuisland en het leven in het buitenland hebben hun het begrip gegeven dat mensen, overal, soortgelijke situaties en strijd doormaken.

 

Niemand is immuun.

bottom of page